ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΕΛΕΤΕΣ VIDEOS ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ BLOG ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ

 
Διαφανής ζιρκονία BruxZir. Εξαιρετικά αποτελέσματα μετά από 3,5 χρόνια
 
Περιγραφή: Νέα μελέτη σχετική με την αποτριβή που προκάλεσαν αλλά και την αποτριβή που υπέστησαν στεφάνες από ζιρκονία BruxZir, 3,5 χρόνια μετά την τοποθέτηση στο στόμα ασθενών. Η μελέτη δείχνει ότι οι στεφάνες BruxZir υπέστησαν μεγαλύτερη αποτριβή από αυτή που προκάλεσαν στους ανταγωνιστές.

Κατεβάστε όλη τη μελέτη

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ (TRANSLUCENCY)
 
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ (TRANSLUCENCY)Περιγραφή: Συγκριτική μελέτη για την διαφάνεια (translucency) της ζιρκονίας. Εξετάστηκαν δείγματα των ζιρκονιών BruxZir, Lava Plus, NexxZr T και Zenostar Zr. Βρέθηκε ότι η BruxZir έδωσε καλύτερα αποτελέσματα από όλα τα υπόλοιπα υλικά τόσο σε πάχος 0,5 χιλ. όσο και σε πάχος 1,0 χιλ.

Κατεβάστε όλη τη μελέτη

ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ BRUXZIR ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΤΗ
 
ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ BRUXZIR ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΤΗΠεριγραφή: Κλινική μελέτη σε εργασίες από ζιρκονία BruxZir δύο χρόνια μετά την τοποθέτησή τους σε ασθενείς. Εξετάστηκαν 378 τεχνητά δόντια.
301 μονήρεις οπίσθιες στεφάνες, 10 γέφυρες τριών τεμαχίων, 6 γέφυρες τεσσάρων τεμαχίων, 2 γέφυρες πέντε τεμαχίων, 1 γέφυρα τριών τεμαχίων πάνω σε 2 ένθετα, 10 μονήρεις επιεμφυτευματικές στεφάνες.
Δείτε αναλυτικά τα εξαιρετικά αποτελέσματα σε:
αντοχή στη θραύση (99%), αντοχή σε δυσχρωματισμό του αυχένα (100%), αποτριβή ανταγωνιστών (98%), συγκόλληση (98%), αισθητική (94%).

Κατεβάστε όλη τη μελέτη

BRUXZIR KAI EMAX CAD-ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΜΗΝΕΣ
 
Zirconia vs. Porcelain Wear StudyΠεριγραφή: Η ζιρκονία BruxZir (Glidewell) και το-κατασκευασμένο ψηφιακά-διπυριτικό λίθιο (emaxCAD-Ivoclar Vivadent) είναι τα πρώτα υλικά (για metal-free αποκαταστάσεις) που τα τελευταία 35 χρόνια δίνουν τόσο σπουδαία αποτελέσματα. Σε ανεξάρτητη μελέτη βρέθηκε ότι τα δύο αυτά υλικά μετά από 12 μήνες χρήσης στο στόμα δεν παρουσίασαν κατάγματα, ρωγμές, αποτριβή στους ανταγωνιστές ή χρώση...

Κατεβάστε την πλήρη μελέτη

Συγκριτική μελέτη αποτριβής μεταξύ ζιρκονίας και πορσελάνης
 
Zirconia vs. Porcelain Wear StudyΠεριγραφή: Θα έλεγε κανείς ότι η ζιρκονία, με την μεγάλη της αντοχή στη θραύση και την σκληρότητα της επιφάνειάς της, προκαλεί μεγάλη αποτριβή στη φυσική αδαμαντίνη. Ωστόσο, μια πρόσφατη συγκριτική μελέτη έδειξε ότι η αποτριβή που προκαλεί η πορσελάνη στους ανταγωνιστές είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από αυτή που προκαλεί η ζιρκονία μετά από λείανση. Έτσι, η ζιρκονία προσθέτει ένα ακόμη στα ήδη πολλά πλεονεκτήματά της. Την ήπια συμπεριφορά προς την αδαμαντίνη των φυσικών δοντιών..

Κατεβάστε την πλήρη μελέτη

BruxZir® vs. Ceramco®3 – Μια συγκριτική μελέτη αποτριβής
 
BruxZir® vs. Ceramco®3 – A Comparative Wear Study Περιγραφή: Η ζιρκονία BruxZir και η πορσελάνη Ceramco3 συγκρίθηκαν σε μια πρόσφατη μελέτη σε σχέση με την αποτριβή που προκαλούν σε φυσικά δόντια. Για τη μελέτη χρησιμοποιήθηκε ο Εξομοιωτής Κινήσεων Γνάθου Willytech. Η συσκευή αυτή εξομοιώνει την κλινική συμπεριφορά ενός υλικού για διάρκεια πέντε ετών. Μετά από 1,2 εκατομμύρια κύκλους στον εξομοιωτή και κάτω από βάρος πέντε κιλών η BruxZir βρέθηκε να έχει προκαλέσει ανεπαίσθητη αποτριβή, τέτοια που με δυσκολία να μπορεί να ανιχνευτεί, σε σχέση με τη Ceramco3 που προκάλεσε πολύ μεγαλύτερη.

Δείτε την εικόνα | Κατεβάστε την πλήρη μελέτη

BruxZir® vs. IPS e.max® Τεστ αποτριβής αδαμαντίνης
 
BruxZir® vs. IPS e.max® Enamel Wear Test Περιγραφή: Κάποιοι οδοντίατροι ανησυχούν για το βαθμό αποτριβής της BruxZir. Σε μια πρόσφατη μελέτη μέτρησης (1) της απώλειας αδαμαντίνης βρέθηκε ο παραπλήσιος βαθμός αποτριβής της γυαλισμένης BruxZir σχετικά με τη φυσική αδαμαντίνη αλλά και με την IPS e.max της Ivoclar.


1. Wear of Enamel on Polished and Glazed Zirconia: Shah S, Michelson C, Beck P, Ramp LC, Cakir D, Burgess J. 2010; Washington, DC: AADR. Abstract #129615.

Δείτε την εικόνα | Κατεβάστε την πλήρη μελέτη

Γραφική παράσταση Διάδοσης & Μήκους κύματος του φωτός
 
Transmission vs. Wavelength Graph Περιγραφή: Περιγραφή: Στη διαφανή ζιρκονία BruxZir υπάρχει υψηλότερη διάδοση του φωτός στη μάζα της. Αυτό έχει σαν κλινικό αποτέλεσμα τη φυσικότερη χρωματική αξία.

Δείτε την εικόνα

Εικόνες από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο
 
Scanning Electron Microscope Images Περιγραφή: Σύγκριση εικόνων από μικροσκόπιο της ζιρκονίας BruxZir και κοινής ζιρκονίας, κατασκευασμένης με την τεχνική της ισοστατικής πίεσης. Και τα δύο, υπό σύγκριση, δείγματα που απεικονίζονται είναι μετά από σύντηξη.

Δείτε την εικόνα

Υψηλή αντοχή στην κάμψη
 
High Flexural Strength Περιγραφή: Το διπυριτικό λίθιο IPS e.max παρουσιάζει αντοχή στην κάμψη 400MPa και οι κοινές ζιρκονίες γύρω στα 1200MPa. Ωστόσο, η πρωτοποριακή διαδικασία κατασκευής της ζιρκονίας BruxZir αυξάνει θεαματικά την τιμή αντοχής στην κάμψη που φτάνει τα 1465 MPa..

Δείτε την εικόνα

Μελέτη αποτριβής ανταγωνιστών
 
Antagonist Wear Study Περιγραφή: Η μελέτη του πανεπιστημίου Tubingen που με τη χρήση του Εξομοιωτή Willytech δείχνει τις τιμές αποτριβής της ζιρκονίας BruxZir (72±21 μικρά) και της πορσελάνης Ceramco3 (110±48 μικρά).

Δείτε την εικόνα

Επιλογές στεφανών με ζητούμενο την αντοχή
 
High Strength Crown Options Περιγραφή: Δείτε μέσα από παράλληλες εικόνες τη σύγκριση ανάμεσα στις ολικές χυτές, στις μεταλλοκεραμικές αποκαταστάσεις και στις αντίστοιχες από ζιρκονία BruxZir. Οι εργασίες από BruxZir έρχονται να αντικαταστήσουν την αντιαισθητική όψη των μεταλλικών μασητικών επιφανειών διατηρώντας στο ίδιο επίπεδο την αντοχή και τη βιοσυμβατότητα που παρέχουν τα πολύτιμα κράματα.

Δείτε την εικόνα